Het principe van de werking van luchtbevochtigers

  heggemaryn
  • Public
  • 2015
  By heggemaryn 1103 days ago

  Volgens het werkingsprincipe zijn luchtbevochtigers van vier typen:

  Koude moisturizers
  Stoom luchtbevochtigers
  Ultrasone luchtbevochtigers
  Bevochtigers spray type (verstuivers)
  Koude moisturizers

  In "koude" luchtbevochtigers drijft de ventilator de lucht aan via een nat filter (bevochtigingspatroon), waardoor de lucht enigszins afkoelt (water verdampt warmte bij verdamping) en wordt bevochtigd. De prestaties van dergelijke luchtbevochtigers hangen sterk af van de luchtvochtigheid: hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe lager de verdampingssnelheid. Maar dit is eerder een voordeel dan een nadeel, omdat de luchtvochtigheid "automatisch" op een optimaal niveau wordt gehouden. "Koude" luchtbevochtigers moeten werken op gedemineraliseerd (bij voorkeur gedestilleerd) water, anders zal de vochtinbrengende cartridge snel verstopt raken en moet deze vaak worden vervangen. Als dit niet mogelijk is, is het noodzakelijk om een ​​extra verzachtende patroon te gebruiken, die de "hardheid" van water vermindert. De prestaties van de "koude" luchtbevochtigers 3,5 - 8 liter / dag met een energieverbruik van 20 - 50 watt. Kosten - van 55 tot 150 dollar.

  image

  Stoom luchtbevochtigers

  Stoom luchtbevochtigers op het principe van actie zijn vergelijkbaar met elektrische waterkokers - voor intensief verdampingswater wordt aan de kook gebracht. Stoomluchtbevochtigers moeten noodzakelijkerwijs een hygrostaat (luchtvochtigheidssensor) hebben die het apparaat uitschakelt wanneer het de gespecificeerde luchtvochtigheid bereikt, anders kan de luchtvochtigheid in de kamer het optimale niveau aanzienlijk overschrijden. Stoombevochtigers worden vaak geleverd met inhaleringssproeiers, waardoor ze voor medische doeleinden kunnen worden gebruikt. In vergelijking met de "koude" en ultrasone luchtbevochtigers heeft stoom één nadeel - een groot stroomverbruik. De prestaties van stoombevochtigers 7 - 16 liter / dag met een energieverbruik van 300 - 600 watt. De kosten zijn ongeveer 70 dollar.

  Ultrasone luchtbevochtigers

  Het belangrijkste kenmerk van een luchtbevochtiger is de prestaties, uitgedrukt in liters per dag. In de regel voor een kamer van 30 vierkante meter. m. voldoende prestaties 10 l / s. De industrie produceert echter ook krachtigere luchtbevochtigers. In goede modellen luchtbevochtigers is de capaciteitsaanpassing meertraps en is de installatie van de vereiste vochtigheidsgraad programmeerbaar.

  Dit is het meest perfecte en populaire type luchtbevochtiger. Ze hebben kleine afmetingen, een laag stroomverbruik en hoge prestaties. Ultrasone luchtbevochtigers gebruiken de eigenschap van piëzo-elektronica om elektrische oscillaties om te zetten in mechanische trillingen. Onhoorbare ultrasone trillingen die in het waterreservoir worden geëmitteerd door een speciale hoogfrequente piëzo-dynamica, verhogen de druk van waterdamp boven de vloeistof aanzienlijk, wat bijdraagt ​​aan de snelle en stille verdamping zonder verwarming. Een hoogfrequente (ultrasone frequentie) spanning wordt toegepast op een ondergedompeld piëzo-elektrisch kristal, dat wordt omgezet in mechanische vibratie. In de waterlaag worden afwisselend hoge en lage druk golven gevormd. In gebieden met verminderde druk vindt het koken van de vloeistof plaats bij normale kamertemperatuur (cavitatie) met de afgifte van fijne deeltjes in de lucht. De luchtstroom die door de ventilator wordt gecreëerd, geeft een watervering af aan de kamer waar deze in de dampfase komt. Sommige modellen van ultrasone luchtbevochtigers naast de hygrostaat zijn uitgerust met displays en afstandsbedieningen. In ultrasone luchtbevochtigers, evenals in "koude" luchtbevochtigers, wordt gedemineraliseerd of gedestilleerd water gebruikt. De prestaties van ultrasone luchtbevochtigers 7 - 12 liter / dag met een energieverbruik van 40 - 50 watt. Vervalsingen van slechte kwaliteit voor merkproducten kunnen huisdieren schaden, omdat ze sommige echo's horen. Kosten van 50 tot 500 dollar afhankelijk van de functionaliteit.

  Bevochtigers spray type (verstuivers)

  Sproei-type luchtbevochtigers worden alleen in de industrie gebruikt. Het werkingsprincipe van vernevelaars is gebaseerd op de dispersie van een fijne watersuspensie waarvan de druppels een diameter van 5 - 8 micron hebben. De volledige overgang van de druppeltjes naar de damptoestand vindt plaats op een afstand van enkele tientallen centimeters vanaf het mondstuk van het mondstuk. Verstuivers hebben een hoge productiviteit - van 60 tot 230 l / u en kosten, gemeten in duizenden dollars.