• Blogs
 • heggemaryn
 • TOP-5 manieren om de kwaliteit van etherische olie te bepalen

TOP-5 manieren om de kwaliteit van etherische olie te bepalen

  heggemaryn
  • Public
  • 1816
  By heggemaryn 1244 days ago

  Allerlei eco-trends zijn nauw geïntegreerd in ons leven en we maken ons steeds meer zorgen over de natuurlijkheid van alles dat ons omringt. We proberen ook meer natuurlijke preparaten in de cosmetologie te gebruiken, zowel in behandeling als voor preventie. En het is geen wonder dat de toenemende populariteit wordt vergroot door het gebruik van etherische oliën in cosmetica en aromatherapie.

  Nuttige eigenschappen van etherische oliën waren bekend in het oude Egypte en in Arabië, en zelfs in de Griekse cultuur. Maar dat deze gebeurtenissen effectief waren en echt nuttig voor de gezondheid. Het is belangrijk om alleen natuurlijke etherische oliën te gebruiken.

  Maar hoe onderscheid je natuurlijke etherische olie van synthetische olie?

  Laten we stilstaan ​​bij 7 hoofdkenmerken van etherische oliën die hun kwaliteit bepalen:

  Aanwezigheid van vette vlek
  Deze verificatiemethode is al lang bekend en kan gemakkelijk thuis worden gereproduceerd. Essentiële oliën zijn niet precies de oliën die we in het dagelijks leven gewend zijn, het is eerder een complexe mengeling. En daarom zouden er na hen geen olieachtige sporen achter moeten blijven. Letterlijk druppelt er één druppel olie op het papier en blijft het een tijdje staan. Natuurlijke etherische oliën moeten volledig verdampen en sporen op papier mogen niet blijven. Uitzonderingen zijn citrusoliën - er zal een geelachtige kleur op het papier zijn. Ik gebruik de aroma diffuser.

  Naam van aroma-olie
  Op de verpakking moet de Latijnse naam staan ​​van de plant waaruit de essentiële olie is verkregen.

  De prijs van etherische olie
  De productie van etherische oliën is complex en daarom een ​​vrij kostbaar proces. Ook moeten we rekening houden met het feit dat de bron voor de productie van etherische oliën niet onbeperkt is en een bepaalde cycliciteit heeft (het moment van oogsten van bepaalde kruiden, bloei, enz.). Er zijn niet zoveel natuurlijke etherische oliën in de wereld, dus de prijs is behoorlijk hoog voor dit product. Bij het kiezen van aromatische oliën, overweeg dan deze factoren en voor jezelf begrijpen dat een product van hoge kwaliteit kan niet kosten 30 USD, als de kosten is meerdere keren duurder.

  Gebottelde boter
  Natuurlijke etherische oliën om hun nuttige eigenschappen te behouden, moeten in een donker glas worden bewaard. Alleen zo! De productie van etherische oliën is een moeizaam en duur proces, daarom zullen fabrikanten van natuurlijke oliën proberen de kwaliteit van hun producten zo veel mogelijk te behouden. Mee eens, het is stom om een ​​kwaliteitsproduct te maken en het dan in een doorzichtige plastic fles te gieten, waar in korte tijd de olie zal verslechteren. Kies daarom oliën in kleine flessen donker glas.

  En een ander belangrijk kenmerk van de container is de dispenser - het heeft altijd natuurlijke oliën.

  Opslag methode
  Veel verkopers, zelfs niet te verdenken hun fout, zetten essentiële oliën op fel verlichte planken in de buurt van verwarming of verlichting apparaten, waardoor het proces van schade aan oliën versnellen. Flessen worden verwarmd, na verloop van tijd wordt de olie ranzig en verliest deze zijn nuttige eigenschappen. Daarom moeten essentiële oliën worden bewaard op een donkere plaats met een lage en stabiele temperatuur. Het toegestane temperatuurregime is 0 ° -30 ° C.

   

  Als we het hebben over de essentiële oliën van het Zwitserse bedrijf Just, dan is de productie gecertificeerd volgens de GMP-normen. Dit is een van de weinige fabrikanten van etherische oliën, fytochemicaliën en cosmetica, gecertificeerd voor een dergelijke hoge kwaliteitsstandaard.

  En vergeet niet dat alleen natuurlijke etherische oliën die uit planten zijn gehaald en door de natuur zelf zijn gemaakt, hun genezende kracht hebben.